KABA

19-godišnjaku kaznena prijava zbog ilegalnog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava

Operativnim radom policije došlo se do sumnje u nedozvoljeno posjedovanje oružja i streljiva stoga su policijski službenici Policijske postaje Duga Resa jučer 28. prosinca temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu na području općine Generalski Stol izvršili pretragu doma i drugih prostorija koje koristi 19-godišnjak. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto pet pušaka, 166 komada streljiva, dvije detonatorske kapisle i detonatorski štapin, priopćili su iz MUP-a.

Nad 19-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje te će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti podnijeta kaznena prijava.

Akcija Manje oružja, manje tragedija građanima omogućava dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi, proučuju iz MUP-a.