Dani draganića

Na novogodišnje kupanje na Sabljacima odlučilo se 12 plivača

Kupači su i ove godine imali brojnu podršku sa obale

Točno u podne, već po tradiciji okupili su se hrabri kupači na jezeru Sabljaci u Ogulinu. Polako u tradiciju prerasta i karlovačko novogodišnje kupanje ekipe koja se kroz cijelu godiu kupa nedjeljama na Korani. No, oni su novogodišnje kupanje odradili na Dobri. Na novogodišnjem kupanju na Sabljacima ponovo se okupio velik broj ljudi. Sunce, temperatura zraka 14 i vode 7 stupnjava mamila je sve. Tako se za skok u jezero odlučilo čak 12 kupača.

-Ovo je osmo kupanje i veliko mi je zadovoljstvo što se ova akcija ukorjenila i postaje dio turističke ponude ovog kraja. Drago mi je što su se kupačima pridružili i mnogi drugi koji su nakon novogorišnje noći odlučili malo pročistiti glavu i tijelo i doći na druženje na ovo naše ogulinsko more – rekao je Zvonko Ranogajec, organizator okupljanja.

Da je novogodišnje kupanje polako preraslo u ogulinski brend pokazuje i kako na manifestaciju stižu i ljudi iz drugih mjesta. Na novogodišnje kupanje stigao je i gradonačelnik Dalibor Domitrović. Tom prilikom najavio je višemilijunske akcije na uređenju prostora uz jezero.

U veseloj atmosferi potaknutoj visokim temperaturama zraka i vode pojavila se i šala koja kaže: lako se je kupati na Novu godinu, kupajte se vi u svibnju.