Dani draganića

Karlovac dobio električna taxi vozila

Udio električnih vozila na hrvatskom tržištu lani je porasao 3 posto, a Karlovac je iznad državnog prosjeka

Karlovac je dobio električna taxi vozila. Ambasador Taxi Karlovac preuzeo je vozila u Auto Hrvatskoj pa je za očekivati da će električni automobili uskoro voziti karlovačkim ulicama.

Tijekom primopredaje predstavnici Autohrvatske naglasili su važnost ove akcije koja se događa u godini kad tvrtka slavi 70 godina od osnutka.

-To su prva električna taxi vozila u Karlovcu. Pitanje ekologije intenzivno se nameće u posljednje vrijeme. Ovim projektom napravljen je iskorak i u Karlovcu. Važno je za reći kako je udio električnih vozila na hrvatskom tržištu porasao tri posto. Karlovac u tim brojkama sudjeluje s 25 posto više od državnog prosjeka. Također i udio hibridnih vozila narasao je i to za 14 posto, rekao je Ante Čerkez, direktor prodaje automobila Autohrvatske.

Iz Autohrvatske naglašavaju kako je znatan dio u većoj prodaji električnih automobila doprinos i državnih subvencija. Zadovoljni novim vozilima su i u tvrtki Ambasador taxi.

-Radimo od 2010. godine i zapošljavamo 17 djelatnika. Od 10 vozila dva su električna, dakle 20 posto voznog parka. No idemo i dalje, pa ove godine planiramo kupovinu još tri električna vozila, rekao je Duško Gušić, vlasnik tvrtke Ambasador taxi.

Na svečanoj primopredaji novih električnih automobila bio je i gradonačelnik Damir Mandić.

-Ambasador taxi uložio je u nabavku električnih vozila, no osim toga oni svoj posao razvijaju i mimo toga. Čuli smo da je riječ o 17 djelatnika, što je ključno. Grad Karlovac mora pronaći način podržati ovakve inicijative. U tom kointekstu 2020. godine smo izgradili sedam punionica za električna vozila vrijednih ukupno 200.000 kuna. Mogu ih koristiti svi, za sva vozila i to besplatno, rekao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

Gradonačelnik Mandić najavio je i nove zelene gradske projekte. Prvi na redu bit će gradski prijevoz.