Dani draganića

Suradnja hrvatske i slovenske policije – Dejan Kosanović iz PU karlovačke čuva hrvatske turiste na skijalištu u Sloveniji

Interventni policajac iz PU karlovačke Dejan Kosanović pomagat će slovenskim kolegama u kontaktima s hrvatskim državljanima koji su odlučili skijati na Kranjskoj Gori. Tamo će biti do 16. siječnja. Radi se o nastavku projekta “Zimska turistička sezona” koji je započeo na slovenskim skijalištima na Rogli i Kranjskoj gori.

Od 2013. do danas, na slovenskim skijalištima boravilo je 20 hrvatskih policijskih službenika. Dosadašnja suradnja i boravak hrvatskih policajaca na ispomoći slovenskim kolegama pokazala se uspješnom zbog velikog broja turista koji zimske odmore provode na slovenskim skijalištima.   

Kao i strani policijski službenici koji tijekom ljetnih mjeseci borave na hrvatskoj obali i hrvatski će policijski službenici zadaće izvršavati u suradnji sa slovenskim kolegama u mješovitim ophodnjama, sukladno uputama načelnika nadležne policijske postaje pripadajuće policijske uprave.