Dani draganića

Upravitelji Centra za mlade i Male Scene ostaju isti: Carpe Diem i KA-operativa

U prostoru Centra za mlade u Grabriku u srijedu, 5. siječnja, potpisani su ugovor za upravljanje Centrom za mlade, Malom scenom i Urbanim parkom Hrvatskog doma.

Sve ostaje isto. Kao i prethodnih godina upravitelj Centra za mlade u Grabriku je udruga Carpe Diem, ali ovaj put u partnerstvu s Kinoklubom Karlovac. Upravitelj Male Scene i Urbanog parka Hrvatskog doma je Savez udruga Ka operativa. Upravitelji ostaju isti jer Grad, ali i same udruge vjeruju kako rade dobar posao.

-Drago mi je da smo u ovih 14 godina uspjeli Centar za mlade napraviti jako vidljivim, ne samo u našem gradu i u Hrvatskoj, nego i na europskoj razini. Prepoznati smo kao primjer dobre prakse i rada s mladima i nadamo se da ćemo u ovom trogodišnjem razdoblju i dalje dobro raditi, kazala je Aleksandra Podrebarac, predsjednica udruge Carpe Diem. 

U Ka-operativi se nadaju kako će i u nadolazećim godinama raditi dobre projekte te izvlačiti sredstva EU fondova kako bi  Hrvatski dom i park uz njega učinili što privlačnijim mladima.

-Prošle tri godine su brzo prošle s time da smo zadnje dvije radili praktički u posebnim uvjetima, ali u okviru tih uvjeta koronakrize smo  uspjeli završiti jedan ozbiljan europski projekt kroz koji smo zajedničkim snagama uredili prostor Urbanog parka i dijelom opremili Malu Scenu. Ja vjerujem da ćemo dalje tim tempom nastaviti s uređenjem i uspostavljanjem Društveno kulturnog centra u cijeloj zgradi Hrvatskog doma, rekao je Denis Mikšić, koordinator platforme KA-operativa. 

Mandić je istaknuo kako imaju povjerenje Grada jer su se u dosadašnjim godinama postavili kao autoriteti u vođenju ovakvih programa i prostora.

-Oni su primjer dobre prakse, to zvuči dosta kurtoazno, ali kad se pogledamo u odnosu na druge gradove, ovo što vi radite je zaista primjer na koji način i kako se mogu organizirati aktivnosti. Ja kao gradonačelnik očekujem od vas još više entuzijazma, angažmana i truda, zaključio je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca. 

Inače Grad Karlovac osigurava sredstva za materijalne troškove, no gradonačelnik ističe kako upravitelji centra svaku kunu utrostruče. Gradonačelnik je ovom prilikom istaknuo i kako je pred Gradom i udrugama izazov da maksimalno izvuku novac iz fondova Europske unije u nadolazećem trogodišnjem razdoblju.