Karlovački policajac Dejan Kosanović na slovenskim skijalištima: Nastojimo skijašima olakšati da svoje probleme što prije riješe

Hrvatski policijski službenici do 16. siječnja pružaju pomoć slovenskim kolegama na njihovim skijalištima u Kranjskoj Gori i u Rogli u sklopu projekta Zimska turistička sezona.

Mnoštvo Hrvata i ovih je blagdana iskoristilo priliku i otišlo na popularna slovenska skijališta. Za njih ondje brinu hrvatski policajci, a jedan od njih je Dejan Kosanović. On je na ispomoći slovenskim kolegama u kontaktu s hrvatskim državljanima u Kranjskoj Gori.

-Na terenu je lijepo, jedan od boljih terena na kojima sam radio. Pogotovo jer se slovenski policijski službenici trude učiniti moj boravak ovdje ugodnijim. Što se tiče hladnoće dosta je hladno, palo je više od 40 centimetara novog snijega, temperatura je u minusu, ali ništa strašno, navikli smo. Ima dosta puno ljudi, pogotovo građana Republike Hrvatske koji koriste zimske školske praznike za odmor i uživanje na skijalištu, rekao je Dejan Kosanović, policajac PU karlovačke.

Dejan prvi puta sudjeluje u projektu Zimske turističke sezone, a inače u okviru ovog projekta od 2013. godine do danas, na slovenskim skijalištima pomagalo je ukupno 20 hrvatskih policijskih službenika.

-Radi se o izuzetno dobrom i kvalitetnom projektu. Naši građani imaju mogućnost obratiti se našim policijskim službenicima, lakše ostvaruju komunikaciju s nama, lakše nam prilaze pogotovo zbog prepoznatljive odore u kojoj radimo, rekao je Kosanović. 

Njegov boravak ondje pokazao se opravdanim jer hrvatski skijaši i turisti svakodnevno traže pomoć hrvatskog policajca.

-Bilo je nekih intervencija tijekom proteklih dana, ali to su većinom lakše tjelesne ozljede, izgubljene osobne stvari, uglavnom skijaška oprema, ključevi… Građani najviše traže informaciju gdje mogu napraviti brze testove na koronavirus. Mi smo tu na usluzi i nastojimo im olakšati da svoje probleme što prije riješe.

Tako će policajac Dejan Kosanović sve do kraja idućeg tjedna voditi brigu da svaki skijaš i dalje bude siguran.