Sezona klizanja u punom je jeku. Uz karlovačko, ljubitelji leda nerijetko odabiru dugoreško klizalište. Posjetili smo ga i saznali dojmove klizača.

Lijepi ambijent dugoreškog amfiteatra i cjelodnevna mogućnost klizanja privlači brojne klizače, prije svega djecu na školskim praznicima da budu dijelom ledene uživancije.

-Kližemo se i baš nam je super jer se možemo igrati lovice i svačega, rekla je 8-godišnja Jurja. 

Ona i njena prijateljica svakodnevno dolaze na klizalište za vrijeme školskih praznika. Nepropuštanju priliku provozati se ledom, za kojeg, uz smijeh kažu da je malo hrapav.

-Meni je tu odlično, s prijateljicom sam i zabavljamo se na ledu, rekla je 8-godišnja Laura. 

-Dobro mi je. Sad ću se ići klizati i zabavljat ću se s bratom. Tu mi je i bratić i teta, rekao je 12-godišnji Matej. 

Klizalište je tako ovih dana puno, osobito u večernji terminima. Dolaze Dugorešani, ali i brojni mještani cijele Karlovačke županije.

-Pa bome su preko praznika baš gužve, svaki dan, a pogotovo vikendom. Otvoreni smo do 16. siječnja i nemamo termina. Djeca samo dođu po klizaljke i samo se odu klizati na led. Pauze su samo kada treba počistiti i održavati led, rekao je Karlo Biličić, djelatnik klizališta. 

Najvažnija je stvar kako je ovo dugoreško klizalište besplatno za sve posjetitelje. Samo je potrebno pogoditi pravo vrijeme i temperaturu kako bi se na ledu moglo uživati. Svi koji žele klizati to mogu učiniti svakim danom od 10 do 22 sata.