KABA

Kreće projekt UEFA Playmakers Hrvatska: ‘Želimo popularizirati nogomet kod djevojčica’

U organizaciji HNS Središta Zagreb i NSKŽ u proljeće kreće projekt UEFA Playmakers Hrvatska koji organizira školu nogometa za djevojčice od 5 do 10 godina. Cilj je tjelesna aktivnost i popularizacija nogometa kod djevojčica. Više o tome ispričao nam je instruktor nogometa Igor Gec.

– Cilj je na zabavan i atraktivan način privući djevojčice predškolske dobi u nogomet. Želimo omasoviti nogomet, želimo pokazati da to nije isključivo muški sport. Želimo djevojčice predškolske dobi kroz zabavu i animacije privući i zadržati u nogometu ili općenito u sportu, rekao je Gec.

Prijave su otvorene do prvog ožujka, a već prvog vikenda u istom mjesecu kreću treninzi. Prijaviti se može putem telefona profesorici kineziologije Maji Jakić Grubešić na broj 098 698 218 ili instruktoru nogometa NSKŽ Igoru Gecu na 095/197- 4409 ili na email: instruktor.nskz@gmail.com.

Karlovački županijski savez ima dva ženska nogometna kluba. U Ženskom nogometnom klubu 4 rijeke je registrirano 60 aktivnih igračica, a tu je i malonogometni klub Radnik Futsal koji ima 20-ak igračica koje se natječu samo u seniorskoj konkurenciji.