KABA

Protiv koronavirusa cijepljeno više od 53 posto stanovnika Karlovačke županije, među odraslim stanovnicima taj postotak veći

U Karlovačkoj županiji prvom dozom cjepiva protiv koronavirusa cijepljeno je 55,6 posto stanovnika, a završilo je cijepljenje 53,4 posto.

Pokazuju to podaci od 7. siječnja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, po kojima je po primljenoj prvoj dozi Karlovačka županija gotovo u državnom prosjeku – on je 55,9 posto – a po završenom cijepljenju čak i nešto bolja – u zemlji je to 53,2 posto.

Postotak procijepljenosti u Karlovačkoj županiji bolji je od županija u kojima je prvom dozom cijepljeno 47,6 posto stanovnika, poput Bjelovarske ili u potpunosti 44,9 posto, ali i lošije nego u Gradu Zagrebu. Tamo je prvom dozom cijepljeno 65,6 posto stanovnika, a u potpunosti je završilo cijepljenje čak 61,6 posto.

Postotak cijepljenih među odraslim stanovnicima je, naravno veći. Prvom dozom je cijepljeno 65,2 posto odraslih stanovnika Karlovačke županije, dok ih je 62, 7 posto u potpunosti cijepljeno.

U Hrvatskoj je prvom dozom cijepljeno 66,5 posto odraslih stanovnika, a cijepljenje završilo njih 63,5 postom. Od županija, postotak procijepljenosti je najniži u Šibensko-kninskoj: prvom dozom je cijepljeno 56,2 posto njenih stanovnika, dok je cijepljenje završilo 54,2 posto. Najviši postotak je u Gradu Zagrebu: tamo je prvom dozom cijepljeno 78,4 posto odraslog stanovništva, dok je 73,8 posto završilo cijepljenje protiv koronavirusa.

Ples