KABA

Prošla godina za Malu scenu uspješno odrađena, nastavljaju s prilagodbom prostora

Prošla godina na Maloj sceni i Urbanom parku bila je uspješna. Radilo se sukladno preporukama stožera pa je bio znatno manji broj korisnika nego prije pandemije. Sve aktivnosti, čak 150 su odrađene, no nisu se mogla organizirati događanja kao što su partiji, koncerti i ostalo što uključuje velike grupe ljudi.

– Savez udruga KA OPERATIVA je prošli tjedan potpisao ugovor s Gradom Karlovcem za naredno trogodišnje razdoblje upravljanja Malom scenom i Urbanim parkom. Tu je pridodan novi prostor koji će zahtjevati dorade i prilagodbe, uz one prostore kojima već upravljamo. To je jedan od dosta važnih zalogaja za grad Karlovac, rekao je Denis Mikšić, programski voditelj na Maloj sceni.

Hrvatski dom je uključen u ITU mehanizam. To je jedna od sljedećih važnijih stvari kojima će se baviti, projektiranjem i uređenjem Hrvatskog doma. Iznosi izgradnje su porasli posljednjih nekoliko mjeseci i potrebna je analiza same infrastrukture. Bit će puno posla, napominje Mikšić. Organizacije Saveza borave u nekoliko gradskih prostora koje također zahtjevaju dinamiku i uređenje jer su dosta u lošem stanju, što od starosti što od potresa i time će se baviti ove godine.

Savez udruga KA OPERATIVA je partner u nekoliko nacionalnih projekata zajedno sa Savezom udruga kultura gdje se bave jačanjem i stvaranjem zakonskog okvira za društveno kulturne centre, partneri su u nekim lokalnim projektima udruga civilnog društva vezanim za postupanje u krizi. U novoj godini nastavit će sa standardnim aktivnostima na koje su Karlovčani već naviknuti- radionice, koncerti i ostalo sukladno epidemiološkim mjerama.

Malu scenu u sljedećoj godini Grad Karlovac financira sa 65 tisuća kuna, za hladni pogon, dok Savez udruga KA OPERATIVA pokriva troškove djelatnika i programa kroz donacije. Zaklada Kultura nova ih prati od samog početka, a tu su i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ministarstvo kulture i Karlovačka županija.