Prošla godina je za obrtnike s područja Karlovačke županije bila jedna od najtežih u povijesti. Borili su se i s koronom i sa teškim posljedicama potresa. No usprkos toga pokazali su svoju vitalnost, što dokazuje i porast broja aktivnih obrta. Zadovoljni pozitivnim trendom su i u Obrtničkoj komori Karlovačke županije. Predstavljaju i konkretne podatke.

– Nama broj obrtnika raste. Usporedimo li broj obrta od 31. 12. 2020. godine sa onima od 31.12. 2021. vidimo da je broj obrta porasao za 91. Većina kategorija obrtništva su u porastu osim dvije, a to su ugostiteljstvo i turizam, te trgovina koji su zabilježili blagi pad. No to je i razumljivo jer su mnogi u tim segmentima imali najviše problema zbog mjera koje je propisao Nacionalni stožer. Ipak zadovoljni smo što su sve ostale djelatnosti u porastu – rekao je Darko Stanković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije.

U obrtničkim asocijacijama očekuju nastavak pozitivnih trendova i u ovoj godini. Ipak naglašavaju i kako je zbog korone teško išta konkretnije planirati.

– Kad ste u situaciji da nikad ne znate koliko će vam ujutro radnika doći na posao, jeli netko dobio koronu ili je u izolaciji, teško je nešto ozbiljno planirati. Ipak nadamo se nastavku pozitivnih trendova. Ukoliko ove godine ne bude većih ograničenja nego lani, mislim da bi i na kraju ove godine mogli biti zadovoljni – zaključuje Darko Stanković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije.

Rast broja obrta na području Karlovačke županije osim u prošloj, kontinuiran je i u predhodnim godinama.