KABA

Uvertira WRC-u ove godine 1. Quattro River Rally – reli na četiri rijeke

I ove godine Karlovcu i Karlovačkoj županiji „smiješi“ se još jedan World Rally Championship (WRC), od 21. – 24. travnja. Svjetska sportska manifestacija koja je privukla brojne gledatelje, vrhunske sportaše i otvorila prozor svijetu u ljepote i organizacijske potencijale ovog dijela Hrvatske.
Kao uvertira ovom najpopularnijem automobilističkom natjecanju u svijetu uz F1 i najveće sportsko događanje u Hrvatskoj u posljednjih 30 godina bit će održan 1. Karlovac ORC rally, 26. i 27. ožujka, pod nazivom ˝Quattro River Rally˝ odnosno rally-a četiri rijeke.
S organizatorima obje manifestacije, jučer i danas sastao se gradonačelnik Mandić sa suradnicima i Turističkim zajednicama Karlovca i Karlovačke županije kako bi Karlovac bio jedan od dobrih domaćina vrhunskim svjetskim sportskim događanjima, ali i postavio Karlovac na turističku mapu regije i atraktivnim događanjima u rano proljeće.


Naime, već prošle godine WRC je pomogao velikoj popunjenosti hotelskih kapaciteta na lokaciji i to u predsezoni vrlo nestabilne godine, obilježene pandemijom i drugim krizama, a za organizaciju utrke stigle su izvrsne ocjene Međunarodne automobilističke organizacije (FIA) i WRC Promotora.
WRC redovito prati preko 250 TV postaja i oko 836 milijuna ljudi u cijelom svijetu, a karlovački kraj su tad posjetile gotovo sve svjetske top rally zvijezde i njihovi brojni timovi.
Mjesec dana ranije trebao bi biti organiziran „1. QRR Karlovac 2022“ (1. Rally 4 rijeke).
Natjecanje je međunarodno (FIA), a privući će određeni broj posada koje redovito nastupaju u svjetskom rally prvenstvu kao odličan test. Start i cilj bit će kod Sportske školske dvorane „Mladost“, servis na parkiralištu ŠRC „Korana“, a itinerer relija prolazi najljepšim predjelima Karlovačke županije.
Na ovim uvodnim sastancima gradonačelnik Mandić izrazio je spremnost gradske uprave i svih njenih dionika da se uključe i pomognu organizatorima u realizaciji vrhunskih sportskih manifestacija koje nas očekuju ovog proljeća u Karlovcu i okolici.