Uspješna provedba i odlične kritike te ogromna gledanost u zemlji i svijetu potakle su čelne ljude Svjetskog prvenstva u rally utrkama da i ove godine jedna od utrka kalendara WRC-a bude u Hrvatskoj. Tim povodom, a na tragu odlične prošlogodišnje suradnje, predstavnici organizatora WRC Croatia Rally, Marin Frčko, predsjednik Organizacijskog odbora, Dino Deljkić, tajnik natjecanja te Lana Sutlović, zadužena za test vožnje i promociju, sastali su se danas sa županicom Karlovačke županije Martinom Furdek Hajdin i pročelnikom Ureda županice Brankom Zoretićem. Prezentirani su rezultati prošlogodišnjeg natjecanja te planovi za ovu godinu.

Tako bi se WRC Croatia Rally ove godine vozio od 21. do 24. travnja, a dio etapa ponovno bi bio vožen po cestama Karlovačke županije. U Karlovačkoj županiji su u planu iste etape koje su vožene i protekle godine i to, 22. travnja (petak) i 23. travnja (subota).

-Na tragu uspješne suradnje u organizaciji prošlogodišnje priredbe organizatori su i za ovogodišnje natjecanje zatražili potporu Karlovačke županije u pripremi i provedbe natjecanja na našem području. Ta bi se potpora trebala očitovati u segmentu osiguranja logistike i pratečih službi natjecanja. Županica je gostima prenijela svoje pozitivne dojmove s prošlogodišnje priredbe. Kako je rečeno, Županija će pomoći u dogovoru s nadležnim službama, Turističkom zajednicom kao i jedinicama lokalne samouprave, koje bi također participirale u organizaciji ovogodišnjeg natjecanja. Ova priredba svakako zaslužuje našu pozornost i potporu jer je pokazala da je veliki promotor kraja u kojem se održava te mamac za publiku, a ujedno i poticaj turističkim i gospodarskim kretanjima, izvijestili su iz Županije.