KABA

Pitali smo Karlovčane znaju li što se obilježava 15. siječnja

Brojni su datumi u hrvatskoj povijesti koji se obilježavaju u spomen su na burnu prošlost i žrtvu koja je podnesena kako bi Hrvatska bila samostalna demokratska zemlja. No nije ih moguće sve zapamtiti. Na Dan međunarodnog priznanja Hrvatske i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja pitali smo Karlovčane znaju li što se obilježava na današnji dan, 15. siječnja.

-Iskreno ne znam što se obilježava na današnji dan. Vjerujem kako treba važne datume obilježavati, ali ne možeš ih sve zapamtiti, rekao je Karlovčanin. 

-Joj, bio sam i u ratu, ali nisam znao da je Hrvatska danas priznata, rekao je prolaznik. 

-15. siječnja? Ne znam, rekao je naš sugrađanin.

Drugi dio građana upoznat je s važnošću današnjeg datuma.

-Danas je dan Međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, mislim da se danas čak obilježava dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, rekla je jedna naša sumještanka. 

-Hrvatsku su priznali, dobili smo priznanje za samostalnu državu, rekla je Karlovčanka.

Neovisno znaju li zbog čega je 15. siječnja bitan za Hrvatsku neovisnost slažu se kako je bitno obilježavati ovakve datume.

-To je važan dio stvaranja neke države. To je jedna iznimno bitna točka i trenutak u stvaranju države, rekla je jedna ženska osoba. 

-Datumi se trebaju obilježavati, pogotovo datumi poput ovog, rekao je mještanin. 

Karlovčani koje smo susreli se slažu kako nije ni previše datuma, praznika i raznih obilježavanja, vjeruju kako svi oni služe kao podsjetnik na izazovna, ali i radosna vremena.