U prodaju ide i jedina preostala parcela u Poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje

Idući tjedan bit će objavljen natječaj za prodaju jedine preostale parcele u Poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje.

Prema riječima gradonačelnika Damira Mandića, dosad je šest poslovnih subjekata kupilo devet parcela. Četiri poslovna subjekta već su dobila i građevinske dozvole za svoje pogone, jedan je već u gradnji, dok su ostali u postupku pribavljanja ostalih uvjeta za građenje.

Mi lagano sad ulazimo u finalizaciju stavljanja u funkciju cijele Poduzetničke zone Gornje Mekušje. Naime, sve ovo što se događa u gospodarstvu na svjetskoj razini, svi ovi silni stresovi, čak i ne govorim tu o samoj pandemiji, se na neki način reflektiralo i na aktivnosti svih onih koji su kupili svoje parcele, istaknuo je Mandić.

Dodaje kako očekuju da s izgradnjom pogona kreće uskoro još jedna tvrtka i to već u veljači.

Isto tako imamo već sad i jedan zahtjev za produženjem roka do 2023. godine. S obzirm da se radi o europskom projektu, svi koji su kupili parcele u zoni su vezani tim uvjetima europskog natječaja da u roku od dvije godine moraju krenuti s aktivnostima. Mislim da ćemo im odobriti to produženje od godinu dana jer to i možemo najduže na godinu dana, uvažavajući gospodarsku situaciju i sve ovo što se događa, pogotovo kad je riječ o poskupljenju materijala građenja i svega ostalog. Jedna parcela je još prazna, imamo iskazane neke interese tako da će sljedeći tjedan ići novi natječaj i vjerujem da ćemo i nju prodati, istaknuo je Mandić.