Dani draganića

Brzo antigensko testiranje na koronavirus od danas u obiteljskim i pedijatrijskim ordinacijama Doma zdravlja Karlovac, ravnateljica Šterk-Tudić: Termin dogovorite s liječnikom

Brzo antigensko testiranje na koronavirus Karlovčani od danas mogu obaviti i kod svojih liječnika.

Testiranje je za sad, po riječima ravnateljice Doma zdravlja Tatjane Šterk-Tudić, moguće u ordinacijama obiteljske medicine i pedijatrijskim, no bude li potrebno, organizirat će ga i u stomatološkim i ginekološkim ordinacijama.

U ordinacijama obiteljske medicine i pedijatrijskim testiranje je moguće uz prethodnu najavu i dogovor s liječnikom oko termina.

– Preporuka je da osobe koje imaju simptome koji upućuju na infekciju zbog trenutne epidemiološke situacije i da bismo sveli mogućnost širenja virusa na ostale naše pacijente na minimum, da obavezno prije nazovu svog liječnika obiteljske medicine i za predškolsku djecu kako bi se dogovorili u koje vrijeme doći obaviti testiranje, kazala je Šterk-Tudić.

Danas na brzo antigensko testiranje u ambulante nije navala, no mnogi možda još i ne znaju da sada na testiranje mogu i u ordinacije Doma zdravlja. Kao i drugdje, rezultate će znati za 10-ak minuta.

– Sve će biti kao i inače. Ako su pozitivni, liječnik će dalje provoditi postupak kako ide, odrediti izolaciju itd. sukladno smjernicama HZZJ, a ako su negativni, iz baze HZZO-a se generira COVID potvrda, napomenula je Šterk-Tudić.

U sklopu Doma zdravlja djeluje 16 ordinacija obiteljske i 10 dentalne medicine, te dvije pedijatrijske i jedna ginekološka ordinacija. Od danas testiranje obavljaju obiteljske i pedijatrijske, ali bude li pacijenata kojima je testiranje potrebno, ono će biti moguće i u ostalim ordinacijama.