HDZ uzvratio SDP-u: Zlonamjernim statističkim manipulacijama prikriva svoju inertnost i neprepoznatljivost i nas optužuju za krađu glasova

Zlonamjernim statističkim manipulacijama SDP prikriva svoju inertnost i neprepoznatljivost i nas optužuju za krađu glasova.

Poručio je to karlovački HDZ, reagirajući priopćenjem na ono SDP-ovo, o popisu stanovništva i većem broju birača nego stanovnika u pojedinim dijelovima Karlovca.

U priopćenju, kojeg potpisuje Gradski odbor HDZ-a grada Karlovca, stoji:

“Zlonamjernim statističkim manipulacijama popisa stanovništva karlovački SDP prikriva svoju inertnost i neprepoznatljivost na političkoj pozornici.

U svom zadnjem priopćenju ponovno bez potpune analize i uvažavanja svih zakonskih pretpostavki koje reguliraju područje popisa stanovništva RH, kao i provedbu izbora u RH koristeći se statističkim manipulacijama jer „cilj opravdava sredstvo“ optužuju HDZ za izbornu krađu.

Popis stanovništva nije i ne treba biti razlog političkog potkusurivanja. Možemo nabrajati “SDP – ove gradove i općine” gdje se isto tako smanjio broj stanovnika, ali tako nećemo doći do rješenja i održivih programa demografske revitalizacije. Kritika i prijedlozi su uvijek dobro došli posebno ako izražavaju spremnost na suradnju i zajedničko traženje rješenja.

Kad su u pitanju izborni rezultati istine radi, svaki birački odbor sastoji se od predsjednika i zamjenika predsjednika koji su nestranački ljudi kao i članova koje predlažu pozicija i opozicija te samih stranačkih promatrača. SDP na čelu s predsjednicom Dragicom Malović imenovao je svoje članove na sva ta mjesta, a sad očito sumnjaju i na svoje članove koje su predložili, a nisu obavili posao za koji su dobili i pripadajuću novčanu nagradu. Svi zapisnici sa biračkih mjesta potpisani su od biračkih odbora i od promatrača ako ih je bilo na biračkim mjestima. Sad je jasno da predsjednica karlovačkog SDP-a ne vjeruje niti svojim članovima stranke koji su bili u biračkim odborima, a ni časnim sucima koji su najčešće predsjednici gradskih izbornih povjerenstava sa osobnim i profesionalnim integritetom u kojeg bi svi građani morali imati neograničeno povjerenje.

Očito je da se SDP ni danas više od pola godine ne može pomiriti sa izbornim porazom, izdignuti se iz političkog ponora i proaktivnom politikom povratiti izgubljeno povjerenje svojih birača.”