Vozio dok mu je vozačka oduzeta, “pod parom”, vozilo za koje i nema položen vozački pa mu sud “odrezao” popriličnu kaznu

Još jedan višestruki ponavljač prometnih prekršaja zaradio je dobranu novčanu kaznu, te ostao bez vozačke na godinu dana. Zaustavljen je u subotu za volanom vozila za koje i nema položen vozački, i to dok mu je vozačka dozvola oduzeta, te “pod parom”. Kazna mu je na sudu izrečena u nedjelju.

– Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 52-godišnji višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“ kojeg su u subotu 15. siječnja u večernjim satima policijski službenici kontrolirali u Dugoj Resi. Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, pod utjecajem alkohola od 0,88 g/kg i da upravlja kategorijom vozila koja mu nije upisana u vozačku dozvolu. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 28 000 kuna i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom, izvijestila je PU karlovačka.