KABA

U Cetingradu i Plaškom otvaraju se nove ljekarne

Očekuje se kako će nove ljekarne, iznimno značajni sadržaji za sve žitelje ovih krajeva, biti u funkciji već tijekom veljače ili ožujka

Tijekom veljače i ožujka prvi put Plaški i Cetingrad dobit će ljekarne. Projekt je to Karlovačke županije koji smatraju demografskom mjerom.

-Znamo da stanovnici Saborskog i Plaškog po lijek moraju ići u Ogulin. Oni imaju liječnika, no nakon toga nemaju gdje podići lijek. Ista situacija je i u Cetingradu gdje je najbliža ljekarna u Slunju. Obzirom da imamo slobodne prostore u Domovima zdravlja krenuli smo u njihovo uređenje, koje je pred okončanjem. Uskoro ćemo odraditi proces vezan uz koncesije i iskreno se nadam da će u velječi ili ožujku žitelji tih prostora imati na raspolaganju nove ljekarne, rekla je zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar.

Obzirom da je žiteljima cetingradskog područja prva ljekarna udaljena gotovo 19 kilometara, Karlovačka županija pokrenula je ovu inicijativu vrijednu gotovo 200 tisuća kuna, a koju provode zajednički s Karlovačkom ljekarnom, Domom zdravlja Slunj te Općinom Cetingrad.

 

omicron