Dani draganića

DV Četiri rijeke zaslužio certifikat ‘Sigurnog vrtića’

Dječji vrtić Četiri rijeke ima oznaku sigurnog vrtića, a zaslužio je to brojnim provedenim aktivnostima kojima je cilj obrazovati djecu i djelatnike vrtića o opasnostima i postupanju u pojedinim izvanrednim situacijama.

– Cilj je projekta da djeca i odgojitelji prošire spoznaje i kompetencije što se tiče izvanrednih situacija, pružanja prve pomoći, pružanja psihosocijalne pomoći djeci i sigurnosti djece u vrtiću, rekla je Ankica Ratajić, odgojiteljica.

Djeca su zainteresirano pratila što rade vatrogasci, ranije su učili kako pružiti prvu pomoć te što rade HGSS-ovci. Vatrogasci su im pokazali što sve imaju od alata i ispričali što sve rade. Projekt Sigurne škole i vrtići provodi Hrvatski crveni križ s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

– Kao rezultat provođenja navedenih aktivnosti DV Četiri rijeke je ponosni vlasnik certifikata Siguran vrtić za pedagošku godinu 2021./2022. Sudjelovanje u projektu planiramo nastaviti u narednim godinama, rekla je ravnateljica Anita Štefanac.

O žurnim službama i snalaženju u izvanrednim situacijama u vrtiću se učilo i ranije, no ovaj je projekt svakako tome dao dodatan značaj.