Dani draganića

Plaški dobiva ljekarnu, a Dom zdravlja u Saborskom dobio novu dentalnu stolicu

Plaški uskoro dobiva ljekarnu, a stomatološka ordinacija u Saborskom dobila je novu zubarsku stolicu. Riječ je o ulaganjima Karlovačke županije u krajeve čijih je stanovnika sve manje. Jedna je to od demografskih mjera kojom žele pružiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu svim žiteljima Karlovačke županije. Tim povodom su županica Martina Furdek Hajdin i njena zamjenica Vesna Hajsan Dolinar obišle dvije općine. Zadovoljni su kako napreduju radovi na ljekarni koja bi kroz nekoliko mjeseci trebala biti otvorena u sklopu ispostave Doma zdravlja u Plaškom.

-Ovdje je iz svojih vlastitih sredstava županija u cijelosti obnovila prostor koji će biti negdje 60 kvadrata, sa sanitarnim čvorom, s oficionom i svim ostalim potrebnim sadržajima za otvaranje. Kako smo danas mogli vidjeti u završnoj fazi su ti radovi, preostaje samo još čišćenje, rekla je Vesna Hajsan Dolinar, zamjenica županice Karlovačke županije. 

Županija je u ovu ljekarnu uložila 250 tisuća kuna, a bit će na razini svake gradske ljekarne, govore.

Županija je financirala i nabavu zubarske stolice u vrijednosti 95 tisuća kuna u ispostavi Doma zdravlja u Saborskom. Stolicu staru gotovo 20 godina bilo je potrebno hitno zamijeniti novom.

-Naravno da će mi nova stolica uvelike olakšati rad, jer sam ovdje radila pet godina na jednoj dosta zastarjeloj stolici. Dodatno će me motivirati da ostanem ovdje, da radim s pacijentima. Čak su mi neki pacijenti rekli kako će i njih motivirati da radije dođu kod nas, rekla je Mirjana Vezmar, stomatologinja u ambulantama u Plaškom i Saborskom. 

-Financirali smo nabavu dentalne stolice kako bi pacijenti s ovog područja, svi stanovnici Saborskog i okolice imali zdravstvenu skrb u području stomatologije na istoj razini kao što je imaju naši stanovnici u urbanim, gradskim područjima, zaključila je Hajsan Dolinar.