KABA

Igrači HRK Karlovac idu u štrajk; plaće nisu dobili, treniraju u hladnom, traže odgovore Grada, Županije i KŠZ

Igrači HRK Karlovac idu u štrajk, izvijestili su tako priopćenjem. Razloga je više, traže odgovore od Grada, Županije i Karlovačke športske zajednice jer njih smatraju krivima za lošu situaciju u klubu i uvjete treniranja. Štrajk započinju 24. siječnja i trajat će dok se sva dugovanja ne isplate.  Za vrijeme trajanja štrajka igrači neće trenirati u klubu te neće igrati utakmice počevši s prvom koja je u srijedu 26.siječnja i to kup utakmica u Umagu.

Smatramo da smo mi igrači svoj dio ugovora odradili korektno i pošteno, izašli klubu u susret i bili strpljivi, ali sve ima svoje granice. Tko nije bio zimi u sportskoj dvorani Mladost neka dođe sam i uvjeri se u kakvim uvjetima i na kakvoj hladnoći mi igrači treniramo. Nikada nije bio problem pričekati kada je plaća kasnila, a uvijek kasni, ali ovaj put se to oduljilo puno previše. Ne tražimo nikakva čuda i svjesni smo situacije u gradu, a tražimo samo potporu i ono što nam je obećano odnosno ono što smo ugovorili i potpisali. Nitko od nadležnih ne obavještava igrače, niti stručno vodstvo o stanju u klubu i kada bi plaće mogle doći niti nam se nudi ikakvo rješenje za probleme koje imamo. Atmosfera je kritično narušena zbog nepoštivanja igrača, a velikoj većini plaća od kluba je jedini izvor prihoda od kojih žive. Za klub koji ima jednog stranca i isključivo sve domaće igrače sigurno se ne može reći da je rastrošan, ali za igrati PAKET24 Premijer ligu i 1. HRL Jug budžet nažalost ne može biti isti.
Da se razumijemo, ovo nije štrajk protiv Uprave kluba. U Upravi kluba su sve volonteri i ljubitelji rukometa koji žele pomoći klubu. Štrajk je protiv Grada, Karlovačke športske zajednice i Županije koji kao da rade protiv sporta u Karlovcu i ne žele adekvatno pomoći te ispuniti dana obećanja već im mi služimo samo za slikanje kada se postigne neki uspjeh. Rukomet koji je kao sport jedan od simbola Karlovca, napokon se vratio u PAKET24 Premijer ligu (najviši rang natjecanja) i ima dobru priliku da u istoj ostane i sljedeću sezonu, ali to očito nije dovoljno zanimljivo Gradu i Karlovačkoj športskoj zajednici da mu budu potpora MINIMALNIM sredstvima koja su potrebna za funkcioniranje kluba. Koče se isplate, nadležni rade iza leđa jedni drugima, podmeću si, a na kraju ispašta klub i igrači, a zapravo u konačnici ispašta grad Karlovac i zaljubljenici sporta.
Nama se nameću pitanja da li netko ima nešto protiv kluba iz njima poznatih razloga ili su nadležni nesposobni održati obećanja u kojima nema osobne koristi ili besplatne promocije. Za kraj možemo se i osvrnuti na izbor najboljih sportaša u gradu gdje u konkurenciji nije imenovan niti jedan sportaš iz kolektivnog sporta. Rukomet je tu nebitan, ali da je to čudno, čudno je! Ponavljamo, ovo nije štrajk protiv Uprave (volonteri koji vole klub), nego je upućen protivnicima sporta kao sporta u Karlovcu! Tražimo što hitniji odgovor iz Grada, Županije, a ponajprije iz Karlovačke športske zajednice.
Zašto nas se koči na sve moguće načine!?
Igrači će ovaj tjedan još trenirati kako bi se mogao odigrati memorijalni turnir Nebojša Parežanin „Pržo” isključivo iz poštovanja prema istom.