KABA

Novo dizalo za stanare u Mačekovoj 10; povećana sigurnost, ali i vrijednost nekretnine

Stanari zgrade na adresi Mačekova 10 dobili su novo dizalo vrijedno 231 tisuću kuna, a financirano sredstvima pričuve i kreditiranjem. Ulaz je i do sada imao dizalo, no zbog dotrajalosti i novih tehničkih mjera, suvlasnici su odlučili ugraditi novo.

-Dizalo najviše koriste stanari koji su na višim katovima, ali to ne znači da neće ponekad trebati onima koji su na nižim katovima. Apeliram na sve Karlovčanke i Karlovčane da kada netko pokrene inicijativu, modernizacije ili ugradnje sasvim novog dizala da iskažu razumijevanje i podršku svojim susjedima u zgradama jer prije svega to dizalo je zajednički uređaj cijele zgrade o kojem svi trebaju brinuti, kazala je direktorica tvrtke Inkasator, Andreja Barberić.

Prema riječima Barberić, trenutno su u Karlovcu još dva ulaza od kojih jedan završava projekt za dizalo, a drugi tek kreće u postupak. Od ostalih zgrada još ih je sedam koje su odradile modernizaciju dizala i poboljšanja vezana za sigurnost.

-Prije nekoliko godina pokrenuta je inicijativa sufinanciranja ugradnje dizala u objekte koji ih nemaju, međutim kako je tada financijsko programsko razdoblje bilo pri kraju prijedlog nije procesuiran. Pri kraju prošle godine ponovno je pokrenuta, međutim do danas nemamo informacije hoće li dizala biti sufinancirana kroz neki program, dodala je direktorica.

Matija Mučić, voditelj projekata ugradnje Otis dizala, naveo je kako je ovdje riječ o dizalu s vrlo efikasnim motorima koji će garantirati dugotrajnost i uštede, a uz to za sve stanove na višim katovima podiže se i vrijednost nekretnine.

 

omicron