KABA

Izbor za četvero gradskih pročelnika u Karlovcu neće donijeti iznenađenja, sve će biti – pročelnice?

Baš kao što izbor županijske pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo nije donio nikakvih iznenađenja – imenovana je Ana Valić, koja je na tom mjestu i bila kao v.d. – ni četiri još otvorena natječaja u karlovačkoj gradskoj upravi neće biti drugačija.

Trend neslužbeno doznaje da će Upravni odjel za prostorno uređenje i dalje voditi Vesna Ribar, onaj za gradnju i zaštitu okoliša Ana Hranilović Trubić, a za komunalno gospodarstvo Elvira Rožić Marić. Jedina promjena bit će u Uredu gradonačelnika: umjesto Stjepana Mrežara, na njegovu čelu bit će Dijana Kujinek, dosad zadužena za protokol i odnose s javnošću.

Grad je, podsjetimo, u prosincu ponovo mijenjao ustroj upravnih tijela. Njihov broj ostao je isti, 9 upravnih odjela i 3 službe, no iz dva stara tada su nastala dva nova upravna odjela: jedan za prostorno uređenje i poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja, drugi za izgradnju i zaštitu okoliša. Stoga je i bilo za očekivati da će dobiti i nove pročelnike. Ostvare li se ove neslužbene najave – u stvari, nove – stare pročelnice.

Zanimljivo će biti i da, kada Kujinek postane pročelnica, u Gradu Karlovcu više neće biti niti jednog pročelnika. Sve – pročelnice, njih 12.