Najuspješniji u karlovačkom sportu u 2021. – Petra Furač, Bruno Belčić, odbojkašice i bejzbolaši

Gimnastičarka Sokola Petra Furač, atletičar Karlovca Bruno Belčić, odbojkašice i bejzbolaši Olimpije – najbolji su sportaši u Karlovcu za 2021. godinu prema anketi Karlovačke športske zajednice. Nagradu za dugogodišnji rad u sportu dobila je Ana Guštin Dragojević zbog 50 godina u atletici.

Nagradu „Fair play“ dobio je Ženski nogometni klub 4 Rijeke jer su ustupili svoje terene i objekte igračima NK Korane Turanj koji su ostali bez mogućnosti treniranja i natjecanja.

Najuspješniji sportski djelatnici u 2021. su Stjepan Benčić iz NK Karlovca 1919, Robert Crevar iz Teniskog kluba Karlovac i Renata Novosel iz Atletskog kluba Karlovac.

Najuspješniji trener u Karlovcu za 2021. je Goran Zec iz Odbojkaškog kluba Karlovac. Po njegovim vodstvom igračice su ostvarile povijesni uspjeh kluba i plasirale se u najviši rang natjecanja Superligu. U svojoj debitantskoj sezoni, u konkurenciji najjačih ekipa u državi, trenutno zauzimaju 6. mjesto.

Nagrade su dodijeljene i 20 mladih sportskih nada. Najuspješniji sportaš s invaliditetom u prošloj godini je Darko Kuštreba iz Udruge za sport i rekreaciju tjelesnih invalida Grada Karlovca. U konkurenciji veterana nagradu je odnio Silvio Car iz Atletskog kluba RaN 047.

Za najbolju mladu sportašicu izabrana je Lara Mihalić iz Kickboxing kluba Tigar koja je osvojila tri prva mjesta na EP za juniore u Budvi, na SP u Budimpešti, na Europskom kupu Karlovac Open te na Hrvatskom prvenstvu za juniorke u Popovači.

Najuspješniji mladi sportaš u gradu je Lovro Kasunić iz Atletskog kluba Karlovac. Lovro je lani osvojio 1. mjesto u disciplini 6 kilometara na Prvenstvu Hrvatske u krosu, 3. mjesto na 5 000 metara u Finalu kupa Hrvatske za juniore te je sudjelovao na EP u krosu u Dublinu.

Klubovi koji su prošle godine obilježili jubileje su Sportsko rekreacijski centar Labrador za 10 godina, Sportsko društvo Miljokaz isto za 10 godina rada te Teniski klub Karlovac za 110. rođendan.

Foto: Igor Čepurkovski