KABA

Ana Guštin Dragojević – 50 godina u atletici

Nagradu za dugogodišnji rad u sportu na sinoćnjoj svečanosti proglašenja najboljih sportaša u Karlovcu za 2021. godinu dobila je Ana Guštin Dragojević zahvaljujući pola stoljeća bavljenja, izravno ili neizravno, atletikom.

Atletikom se počela baviti davne 1970. godine i od tada je već 50 godina posvećena toj grani sporta kao atletičarka, trenerica i predsjednica kluba KA TIM. Kao natjecateljica bila je  reprezentativka i rekorderka bivše Jugoslavije i Hrvatske u disciplini 400 m i štafeti 4×400 m. Državni rekord na 400 m za juniorke postavila je na kupu Europe 1978. godine. Zlatnu i srebrnu medalju osvojila je na Mediteranskim igrama u Splitu 1979. godine u disciplinama 4×400 m i 400 m. Vice prvakinja Balkana je u disciplini 400 m za juniorke. Godine 2007. osvojila je prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske u krosu-ekipno za seniorke. 2007. i 2008. godine postala je prvakinja Hrvatske u krosu – 4000 m za veteranke-apsolutno. Ana je i vice prvakinja Hrvatske u polumaratonu u svojoj kategoriji. 2009. godine atletičarke KA TIM-a ekipno su osvojile  3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u maratonu, planinskom te cestovnom kupu Hrvatske. Godine 2013. Ana je osvojila 4 medalje na Balkanskim igrama za veterane u Bavach-u. Zlatne medalje osvojila je na 400 m, 800 m i štafeti 4×100 m, te srebrnu u Balkanskoj štafeti. To je samo mali dio sportske karijere kao natjecateljice.

Kao predsjednica i trenerica u KA TIM-u organizira već niz godina Koransku ligu, utrku „Crtom bojišnice 129. brigade HV-a” i niz drugih natjecanja na atletskoj stazi za djecu. Kao trenerica potiče djecu, mladež i odrasle da se bave atletikom u rekreativne, amaterske i profesionalne svrhe. Kao trenerica vodi atletičarke i atletičare na svim utrkama u Hrvatskoj koja su predviđena prema HAS-ovom kalendaru za njihov uzrast, kao i na humanitarnim utrkama u Hrvatskoj.

Ana radi kao trenerica volonterka u KA TIM-u sa svim kategorijama od limača do veterana i to na poboljšanju motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, te na njihovom psihosomatskom razvoju. Ana je cijeli život – točno 50 godina – posvećena atletici kao grani sporta, a svojim stručnim i kvalitetnim radom sa djecom, mladeži i odraslima postigla je dovoljno da djeca, mladež i odrasli zavole taj sport i zdrav način života.

omicron