Dani draganića

Trend doznaje: Nema online nastave u županiji, samo za razrede u samoizolaciji

Nema online nastave u Karlovačkoj županiji, samo za razrede u samoizolaciji, zaključak je to sastanka stožera i Zavoda za javno zdravstvo s ravnateljima srednjih škola u Županiji.

– Škola za osnovnoškolce i srednjoškolce se nastavlja odvijati po modelu A jer je to najučinkovitiji odgojno-obrazovni proces, škole mogu funkcionirati na način da dok određeni razredni odjel ide u samoizolaciju veći dio škola može raditi po A modelu. Razredni odjeli koji idu u samoizolaciju imat će online nastavu, rekla je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Najveći broj razreda u samoizolaciji je u Medicinskoj školi i Gimnaziji i to po pet razreda, a deset razreda je u OŠ Grabrik. Ravnateljica Gimnazije kaže da se većina razreda vraća iz samoizolacije u ponedjeljak.

– Djeca u srednjim školama su gotovo punoljetna ili idu prema tome. Veliki broj te djece je procijepljen i oni ne moraju u samoizolaciju. U situacijama kada je trećina pozitivne djece ide se u samoizolaciju. To ovisi o djeci koja su procijepljena, oni, ako su i bili kontakt pozitivnom ne moraju u samoizolaciju, ponovila je Hajsan Dolinar.