Dani draganića

Borislav Savić o štrajku rukometaša: ‘Neka obećanja od strane Grada nisu ispunjena’

Pržin memorijal je zadnji na kojem će sudjelovati rukometaši Karlovca jer od ponedjeljka idu u štrajk. Bojkotiraju treninge i utakmice zbog kažu, neisplata plaća igračima te užasnim uvjetima u kojima treniraju.

‘Plaća uvijek kasni, no sad se oduljila i previše, igrači treniraju na hladnoći, atmosfera je kritično narušena zbog nepoštivanja igrača’- razlozi su ovo koje navode karlovački rukometaši najavljujući štrajk koji započinju u ponedjeljak. Na turniru nisu željeli govoriti o tome, sve će kažu vidjeti nakon sastanka s upravom u ponedjeljak. Borislav Savić, član izvršnog odbora RK Karlovac smatra da neka obećanja Grada nisu ispunjena.

– Neka obećanja od strane Grada nisu ispunjena. Kad smo ušli u elitni dio obećano je, ne samo da je obećano već bi i minimum pripadalo za takmičenja premier lige, to nosi svoje troškove… mi imamo 99 posto domaćih igrača koji su minimalno nekim hranarinama nagrađeni. Moram reći da sigurno neka stigma postoji s obzirom na prethodnu situaciju koja sudski nije razriješena. Govorim o Rukometnom klubu Karlovac. I to nejde na ruku svima nama, rekao je Savić.

Razumijevanja bi trebalo biti i štrajka vjerojatno neće biti, entuzijastičan je Savić koji je ovdje kaže samo jedan od volontera. Igrači napominju kako ovo nije štrajk protiv uprave kluba već protiv Grada, Športske zajednice i županije. Iz Grada su se očitovali samo priopćenjem kako su oni svoje dugove podmirili. Plaće igrača koje se ovdje spominju zapravo niti nisu plaće.

– Ma to nisu plaće, to su hranarine od 800, 1000, 1200 ili 1500 kn s pripadujućim prirezima i porezima. Dečki nisu dobili takve dvije ili tri hranarine. Mi nemamo profesionalce, ne plaćamo nikome stan… To je neki drugi svijet u odnosu na ono što je bilo prijašnjih godina, rekao je Borislav Savić.

Što se tiče loših uvjeta u dvorani- iz Grada poručuju da dvorana Mladost pripada pojedinačnom kulturnom dobru za što se čeka mogućnost prijave na poseban natječaj kako bi se moglo krenuti u energetsku obnovu. Iz Športske zajednice pak nisu željeli ništa komentirati.

*Više o štrajku i priopćenju Grada Karlovca čitajte ovdje:

Igrači HRK Karlovac idu u štrajk

Priopćenje Grada Karlovca