Dani draganića

I to se događa: Iz gradske tvrtke Mladost u četiri godine otišlo 12 zaposlenika, od kojih petero sporazumnim otkazom

Dok posao u gradskoj tvrtki mnogima i dalje ostaje tek pusta želja, barem u Karlovcu iz znanih razloga, neki takav posao svojevoljno napuštaju. Nema, naravno, puno takvih, ali iz Mladosti, primjerice, u posljednje četiri godine otišlo je 12 zaposlenika, od toga petero sporazumnim otkazom.

Trenutno je u Mladosti, potvrdio nam je direktor Ivan Uđbinac, 49 zaposlenih, od kojih 44 na neodređeno i 5 na određeno vrijeme. Prije četiri godine bilo je 46 zaposlenih.

– U tom periodu je tvrtku napustilo 12 zaposlenika, od toga je 6 umirovljeno, 5 je otišlo iz tvrtke sporazumnim raskidom radnog odnosa iz osobnih razloga, a na žalost, jedna zaposlenica je preminula. U istom periodu je zaposleno 15 ljudi, troje razlike je 2018., kada je u tvrtki Mladost oformljena pauk služba, rekao je Uđbinac.

I s tim, sada manjim brojem radnika, Mladost uspijeva obaviti se potrebne poslove u svim odjelima.

– Trenutno uspijevamo obaviti zadaće. Naravno, ima tu prostora za unapređenje, ali moramo biti racionalni i voditi brigu da sve funkcije i financije u tvrtki budu ustabiljene tako da smo trenutno na ovom broju zaposlenih, kazao je Uđbinac.

Hoće li biti novih zapošljavanja u Mladosti, bit će poznato nakon reorganizacije, odnosno, nove sistematizacije u tvrtki.

– Nismo još donijeli tu odluku. Zasigurno će biti potrebno napraviti reorganizaciju poslova obzirom na zahtjeve glede održavanja objekata i postoji mogućnost da će se trebati zaposliti još radnika na održavanju. Međutim, to je u planu, a prije toga će se morati napraviti reorganizacija kroz pravilnike o sistematizaciji radnih mjesta i tada bismo mogli vidjeti o kojem broju bi se moglo raditi, najavio je Uđbinac.