Vozači za vikend napravili 274 prometna prekršaja, jedan zaradio masnu kaznu: 35.000 kuna i godinu bez vozačke

Vozači su na cestama u Karlovačkoj županiji za vikend napravili 274 prometna prekršaja, a jedan od njih zaradio je masnu kaznu: 35.000 kuna i godinu zabrane upravljanja vozilima. Doduše, i sad je vozio dok nije smio.

Rezultati su to policijske akcije, što je od 21. do 23. siječnja na području Policijske uprave karlovačke provedena u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranju prekršaja.

– Tom prilikom utvrđena su 274 prekršaja, a od toga se 24 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 81 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 43 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 16 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 31-godišnjeg vozača traktora na području općine Ribnik, a iznosila je 1,95 promila, izvijestila je PU karlovačka.

Već spomenuti vozač koji je zaradio i kaznu, na sudu je završio danas. I to nakon što je jučer bježao policiji, pijan, vjerojatno i drogiran…

– Danas je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 33-godišnjak kojeg su jučer 23. siječnja, u večernjim satima policijski službenici pokušali zaustavili u Dugoj Resi, međutim muškarac se nije zaustavio na znak policije već se naknadno zaustavio na parkiralištu. Policijski službenici utvrdili su da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, pod utjecajem alkohola od 1,64 promila te su također utvrdili i prisutnost droga u organizmu, ali je 33-godišnjak odbio vađenje krvi i urina. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 35 000 kuna i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom, objavila je policija.

A rekordna izmjerena brzina za vikend je bila 140 km/h: na državnoj cesti DC 6, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.