KABA

Noć muzeja u Karlovcu: U Galeriji Karas izložba uz brazilsku glazbu

U petak, 28. siječnja čeka nas već poznata Noć muzeja, manifestacija koja svim zainteresiranim građanima omogućava besplatan obilazak muzeja. U Karlovcu će tako od 17 do 23 sata biti otvoreni Gradski muzej Karlovac, Galerija Vjekoslav Karas i Muzej Domovinskog rata na Turnju u kojima će se štošta moći vidjeti.

U Gradskom muzeju Karlovac posjetitelje očekuje stalni postav o povijesti karlovačkog kraja. U Galeriji Vjekoslav Karas postavljena je izložba Etnografskog muzeja iz Zagreba pod nazivom Braća Seljan kroz prašume i pustinju. Mogu se vidjeti predmeti koje su braća Seljani prikupili na svojim putovanjima svijetom i donirali tadašnjem Narodnom muzeju u Zagrebu. Kustosica Nikolina Belančić- Arki najavila je i uživanje u izvornoj Brazilskoj glazbi. Doći će glazbeni sastav BraziuFlor kojeg čine pjevačica Katarina Ramljak, bubnjar Pavao Golubić i Victor da Costa inače Brazilac koji radi i živi u Europi. Oni će imati tri nastupa od pola sata. Muzej Domovinskog rata na Turnju također otvara svoja vrata za sve zainteresirane za noviju Hrvatsku ratnu povijest.

Posjetitelji moraju imati važeću covid potvrdu ili negativan test te maske na licu. Bit će i 15-minutna pauza za dezinfekciju s početkom u 20:30 sati na sve tri lokacije.

omicron