KABA

U školama u Karlovačkoj županiji u samoizolaciji 90 razrednih odjela, ali to je 25 manje nego jučer – u pet škola online nastava

U školama u Karlovačkoj županiji i dalje je ogroman broj učenika u samoizolaciji, velik je i onaj pozitivnih na koronavirus, no u svemu je dobro da oboljeli uglavnom imaju blage respiratorne probleme ili su asimptomatski, a samoizolacija je, ipak, manje nego jučer.

– U osnovnim školama danas je 325 pozitivnih učenika i 83 zaposlenika, a u samoizolaciji 1.478 učenika i 33 zaposlenika, te 70 razrednih odjela. U srednjim školama je 175 pozitivnih učenika i 31 zaposlenik, a u samoizolaciji 549 učenika, 17 zaposlenika i 20 razrednih odjela, kazala nam je županijska pročelnica Marija Šćulac i napomenula da se očekuje pad broja onih u samoizolaciji.

U usporedbi s jučerašnjim danom, pozitivno je 17 osnovnoškolaca više i 11 srednjoškolaca, no broj onih u samoizolaciji je manji.

– Danas je 119 učenika osnovnih škola i 18 razrednih odjela u samoizolaciji manje nego jučer, a u srednjim školama 18 učenika i 7 razrednih odjela. To je dobro i nadamo se da će ovaj uzlazni trend, kakav je bio posljednjih dana, sada krenuti u suprotnom smjeru, naglasila je.

Dodala je da je županijski Stožer civilne zaštite, zajedno s epidemiolozima, svakodnevno u kontaktu sa školama i situacija se redovno prati. Nastava je i dalje uživo, dakle, u školama, no danas je u njih pet organizirana online.

– Samo pojedine škole, prije svega zbog nemogućnosti organiziranja nastavnog procesa, odnosno, velikog broja nastavnika u samoizolaciji ili pozitivnih, su u koordinaciji s epidemiolozima zatražili prelazak na C model nastave i takvu odluku Stožera su dobili. Danas online nastavu imaju PŠ Bosiljevo, OŠ Vladimir Nazor Duga Resa učenici od 5. do 8. razreda, OŠ Josipdol i njihova PŠ Siniše i Zrinka Rendulića u Oštarijama predmetna nastava, te predmetna nastava OŠ Antun Klasinc Lasinja, precizirala je Šćulac.

U ostalim školama nastava je po A modelu, a ovih dana očekuju i povratak u klupe većine učenika iz samoizolacije. Svi su i dalje pozvani da poštuju sve mjere: dezinfekcija, maske, razmak…

– Apeliramo na učenike, roditelje i učenike da i dalje izdrže, budu odgovorni kako bi se što više učenika vratilo u školu i što više njih bilo zdravo kako bi i dalje mogli pohađati redovnu nastavu i biti u školama, gdje im je i mjesto, poručila Šćulac.