Dani draganića

Birač: Planovi uređenja Luščića su megalomanski i u raskoraku između stvarnosti i političkih dogovora u gradskim uredima

Birač smatra kako bazenu, hotelima i neboderima nije mjesto u Luščiću

Dosadašnji planovi uređenja Novog centra pokazali su neuspješnost gradske urbanističke politike. To bi se moglo i nastaviti s novim planovima. Tvrdnje su to karlovačkog gradskog vijećnika Dimitrija Birača uoči sjednice vijeća na kojoj bi se trebalo ponovo razgovarati u planovima uređenja i izgradnje na više atraktivnih lokacija u gradu Karlovcu. Birač tvrdi kako je upravo Novi centar dokaz neuspješnosti gradske urbanističke politike. Tvrdi i kako, usprkos što u Karlovcu postoje mnogi stručni ljudi, dosad nije iskorišten potencijal koji oni nude.

-I sad kad smo na prostoru Novog centra prema Luščiću možemo reći kako je predloženi plan uređenja megalomanski i u raskoraku između stvarnosti, potreba građana i onoga što su vladajući politički dogovorili u uredima – rekao je Birač.

Ponudio je i neke konkretne podatke za koje on smatra kako bi trebale biti ugrađene u planove razvoja grada.

-Sada se stvara novi urbanistički plan za ovo područje s potencijalnim bazenom, dva hotela i desetak nebodera. Pitam se tko to može ispoštovati. Drago mi je samo što ovo nije izborna godina, jer bi svakog dana o tim planovima slušali. Smatram kako bi bazen trebao ići na prostor ŠRC-a uz Koranu, a tamo se već nalaze i hoteli. S druge strane ne vidimo nigdje planove formiranja stambenih zona diljem grada koje bi mogle nositi uravnotežen razvoj cijelog Karlovca – zaključuje Birač.

Najavio kako će niz novih argumenata za novi pogled na Novi centar predstaviti na sjednici vijeća idućeg tjedna.