KABA

Nakon početnih problema s kabelom, krenuo rotor Logorište – Do 29. lipnja strpljenje, a onda lakše prometovanje

Do 29. lipnja bit će izgrađen rotor Logorište, vrijedan nešto manje od 10 milijuna kuna bez PDV-a.

Potvrdila nam je to glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić, podsjetivši da je izvoditelj radova uveden u posao 29. studenog prošle godine, no gradnja nije odmah i započela.

– Gradnja nije započela nakon uvođenja u posao jer je izvođač našao optički kabel na – 5 cm od površine, te je slijedom istog HT zabranio bilo kakve radove dok se kabel ne izmjesti. Prema novom tehničkom rješenju, optički kabel se polaže u postojeći nogostup, što je izvođač već započeo, rekla je Pajić.

Novi kružni tok u Karlovcu, na D-1, itekako će olakšati promet na tom dijelu ceste, posebno onima koji dolaze s Logorišta i Male Švarče. Bit će uređen kao jednotračno kružno raskrižje s tri privoza.

– Privozi bi se uredili od mosta preko rijeke Mrežnice do mosta preko rijeke Korane, a na gradskoj cesti NC31850 do raskrižja za Malu Švarču.

Kružno raskrižje će imati kružni kolnik vanjskog radijusa Rv=20m. Središnji otok će biti dijelom uređen kao zelena površina, a dijelom će biti provozan za specijalne terete do širine 4,5 m. Privoz rotoru od mosta preko rijeke Mrežnice i privoz od mosta preko rijeke Korane, biti će dvotračni i dvosmjerni kolnici širine 2 x 3,5 m sa obostranim biciklističkim i pješačkim stazama širine 1+2 m. Novim rješenjem pješaci i biciklisti će biti fizički odvojeni od kolnika. Puni planski profil kolnika se vodi do oba mosta. Izgradit će se dva nova ugibališta sa autobusnim stajalištem i nadstrešnicom iza nogostupa i biciklističke staze. Privoz rotoru iz smjera Logorišta će se urediti kao planska cesta iz GUP-a grada Karlovca, koju tvori dvotračni i dvosmjerni kolnik širine 2 x 3,5 m sa obostranim pješačkim stazama širine 2 m. Puni planski profil kolnika se vodi sve do neposredno pred raskrižje sa cestom Mala Švarča koje je projektno riješeno u projektu rekonstrukcije ulice Mala Švarča, opisala je Pajić.

Za izgradnje rotora Logorište na snazi će biti posebna regulacija prometa, a promet će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem prometa, uz regulaciju semafora. Pješacima će u zoni radova biti osigurani obilazni pravci. Sve stanare, kao i sudionike prometa iz Hrvatskih cesta mole za razumijevanje, strpljenje i suradnju za vrijeme izvođenja radova.

omicron