Dani draganića

Karlovački nogometni veterani predvođeni Stjepanom Benićem odaju počast nogometnoj legendi Mišku Stilinoviću

Karlovački nogometni veterani predvođeni Stjepanom Benićem i ove godine odaju počast karlovačkoj nogometnoj legendi Mišku Stilinoviću.

Stjepan Benić više je od 60 godina u nogometu, od toga 40 godina u Nogometnom klubu Karlovac, a trenutni je savjetnik u Nogometnom klubu Krašić. Svake godine trudi se, kaže, da njegovi nogometni kolege posjete grobove svojih preminulih nogometnih legendi, od kojih je najznačajniji Miško Stilinović.

– Zajedno smo igrali nogomet. Bio je čudo od igrača, jedan od najboljih koje je Karlovac dao. No bio je i čovjek, imao karakter i imao dušu. Igrao je na mjestu veznog, to je najzahtjevnije mjesto u momčadi gdje se igra stvara i gdje se izgrađuje. Miško bi prešao golmana, a dao bi prijatelju da zabije gol, da se piše prijatelju taj gol. Toliko je bio kolegijalan, korektan. Mali nogomet je isto tako igrao savršeno. Mi smo bili jedna ekipa koja je 20 godina igrala za sportsku dvoranu Mladost i bilo je interesantno kada smo se pripremali i haklali. On je volio igru da lopta fino teče. Kada bi netko puknuo s 15 metara na gol, on je rekao da to nije nogomet. On je htio da se u malom nogometu gol zabije s metar-dva, jednom lijepom akcijom. Puknut izvana može svatko. Također po njegovom imenu je ustoličen trofej fer play-a što on i zaslužuje, rekao je Stjepan Benić.

Ime Mirka Stilinovića ostaje urezano u karlovački nogomet. Dok god je netko od njegove momčadi živ palit će svijeću na njegovom posljednjem počivalištu.