Dani draganića

Karlovčani nemaju problema s odvozom smeća poput Zagrepčana: Čistoća preraspodjelom nadoknađuje manjak radnika

Problema s odvozom smeća kakvi se događaju u metropoli, u Karlovcu nema: Čistoća preraspodjelom uspijeva nadoknaditi manjak radnika kojih na poslu nema zbog zaraze koronavirusom ili samoizolacije.

Tako je cijelo vrijeme trajanja pandemije: unutarnjom preraspodjelom radnika i organizacijom poslovnih procesa Čistoća uspijeva osigurati redovan odvoz komunalnog otpada.

No, to ne znači da sve ide bez problema. Bilo ih je i prošli tjedan, ali Čistoćini korisnici to nisu ni mogli primjetiti.

– U odnosu na proteklo razdoblje, prošli tjedan ipak je bio nešto izazovniji u pogledu organizacije odvoza jer je zbog korone (oboljeli i samoizolacije) bilo odsutno 19 djelatnika, što je 13,7 posto ukupnog broja djelatnika. Tako smo od ponedjeljka do četvrtka imali jednu ekipu manje na odvozu reciklabilnog otpada, no u petak je i ona bila na terenu, rekla nam je Daliborka Jurković iz Čistoće.

Stanje s oboljelima i radnicima u samoizolaciji sada se popravilo pa su na terenu sve Čistoćine ekipe zadužene za prikupljanje i odvoz otpada.

– Ovaj tjedan situacija je bolja te su sve ekipe u pogonu prema redovnom rasporedu odvoza za miješani komunalni otpad, reciklabilni otpad, biootpad te glomazni otpad. Zaključno, u ovo vrijeme korone ponekad je izazovnije organizirati poslovne procese, međutim odvoz cijelo ovo vrijeme funkcionira, kao i kompletno poslovanje tvrtke, zaključila je Jurković.