KABA

Novi prijepori između HDZ-a i SDP-a u Sisku

Nakon posjeta predsjednika Milanovića Sisku sporni su postali i radovi na dvorani Zibel

Predsjednik Milanović posjetio je Sisak i u dvorani Zibel bodrio tamošnje hokejaše koji su u utakmici Međunarodne IHL lige igrali sa slovenskim Bledom. Iako su stalni sukobi na relaciji SDP i gradonačelnica Ikić Baniček, nasuprot HDZ-u i županu Celjaku postali svakodnevnica ovaj put sudjelovanje predsjednika dali su svemu poseban značaj. Svoj pogled na posljednje događaje predstavio je župan Ivan Celjak.

-Mnogo je nepoznanica oko izgradnje ledene dvorana Zibel. Sisčane zanima koja je cijene izgradnje dvorane s obzirom da se radi o javnom novcu. Sisčani su jako osjetljivi na svoju djecu, a dijelu te dijece i njihovim roditeljima zabranjen je ulaz u dvoranu Zibel. Iznenađujuće je kako se u ovom slučaju ne poštuju institucije države i grada za kojeg se govori kako je gradonačelničin – rekao je Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije.

Župan Celjak podsjetio je i na niz drugih spornih slučajeva vezanih za gradonačelnicu Ikić Baniček.

-Najviše boli činjenica kako se od 2013. godine i od afere Kopa beach šuti o svemu, pa se Sisčani pitaju tko je ta osoba koja štiti gradonačelnicu – zasključuje župan Celjak.