Dani draganića

Mateja Kunović novo trenersko pojačanje Taekwondo kluba “Karlovac”

Taekwondo klub „Karlovac” dobio je znatno pojačanje. Bivša vrhunska karlovačka sportašica Mateja Kunović potpisala je trenerski ugovor s KŠZ-om na radno mjesto trenera TKD Karlovac.

Mateja je u svojoj natjecateljskoj karijeri ostavila trag u karlovačkom sportu. Osvojila je brončanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Egiptu i brončanu medalju na Europskom seniorskom prvenstvu u Azerbajdžanu, na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Meksiku ostvarila je uspjeh zauzimanjem petog mjesta, te tim plasmanom i ostalim rezultatima na G-turnirima ostvarila je status Olimpijske kandidatkinje za HOO-a za Rio 2016. Osvajanjem svjetske medalje proglašena je najboljom mladom sportašicom Hrvatske te joj je uručena nagrada HOO-a „Dražen Petrović” . Na državnom prvenstvu pet puta osvojila je titulu državne prvakinje i pet puta viceprvakinje. U dva navrata proglašena je za najbolju županijsku i gradsku sportašicu.

Sportsku karijeru napustila kao sportašica 1. kategorije HOO-a i stipendistica HOO-a i KŠŽ-a. Trenerski poziv započela je krajem 2018.g. u Taekwondo klubu „Banija Pandas” gdje je trenirala s mlađim dobnim skupinama te vodila rekreaciju za roditelje. Kao profesionalni trener Taekwondo kluba Karlovac i dalje surađuje s trenerom Nevenom Trbojevićem gdje zajednički treniraju natjecateljski Panda Karlovac team s ciljom podizanja što boljih rezultata oba kluba.