Dani draganića

Centar za mlade u Grabriku slavi 14. rođendan: Godišnje kroz njega prođe oko 4.000 mladih!

Centar za mlade u Grabriku 8. veljače slavi 14. rođendan!

Prvi centar za mlade u RH kojeg je pokrenula jedinica lokalne samouprave, u ovih 14 godina postao je prepoznatljivo i neizostavno mjesto za mlade ljude, u kojem se mogu educirati, informirati, provoditi svoje slobodno vrijeme u zdravom i sigurnom okružju.

– Kroz Centar za mlade godišnje prođe oko 4000 korisnika, uglavnom mladih, koji sudjeluju u edukativnim i informativnim aktivnostima, izložbama, prezentacijama, okruglim stolovima, debatama, filmskim večerima, učenju, društvenim igrama, plesu i sl., ali koji sudjeluju i u kreiranju sadržaja za mlade tako da je Centar za mlade u Grabriku pravi inkubator aktivnog sudjelovanja mladih. Centar za mlade u Grabriku odavno je nadrastao lokalne okvire i postao primjer dobre prakse rada s mladima što potvrđuju brojne nacionalne i međunarodne delegacije te udruge mladih i za mlade koje dolaze u Centar u studijski posjet kako bi se upoznali s našim radom s mladima, ali i naučili kako kvalitetno surađivati s donositeljima odluka i općenito gradskom upravom. Također, brojne su nacionalne i europske konferencije, okrugli stolovi i predavanja na koje nas organizatori pozivaju kako bi naše iskustvo prenijeli drugima te dali savjete za rad postojećih ili budućih centara za mlade, kažu u Centru.

Dodaju da su dvije pandemijske godine bile za Centar izazovne, prilagodili su se načinima rada koji su bili mogući, a u ovu godinu krenuli su u novom sastavu.

– Budući da se uspješnost rada Centra za mlade u Grabriku temelji na suradnji s udrugama mladih i za mlade te na poticanju i osnaživanju mladih za aktivno djelovanje, pozivamo sve koji imaju ideje da nam se jave te da ih uz podršku voditelja i koordinatora u Centru za mlade u Grabriku realiziraju, pozvali su iz Centra.

LJ.Z.

foto: CZM Grabrik