KABA

Prvi dio Zimske malonogometne lige završen, nagrađeni najuspješniji igrači i momčadi

Prvi dio Zimske malonogometne lige je završen, a nagrade dodijeljene najuspješnijim momčadima i pojedincima.

Od ove sezone malonogometna liga mladeži pod okriljem NSKŽ prvi put je organizirana za sve uzrasne kategorije, njih sedam, a okuplja mlade nogometaše od predškolske selekcije, preko karlića, limača, mlađih pionira, pionira, kadeta do juniora.

Na ligi sudjeluju 73 momčadi iz 17 klubova NSKŽ, te oko 750 nogometaša svih uzrasta aktivnih u natjecanju.

U dosadašnjem dijelu lige odigrano je više od 280 utakmica u 9 natjecateljskih vikenda, a do završetka natjecanja u svim uzrastima preostala su još tri natjecateljska vikenda, čime će brojka ukupno odigranih utakmica doći do čak 400!

U ovom izdanju lige u juniorskoj kategoriji prvi put službeno su se natjecali novoformirani klubovi NK Tuškani i NK Borlin.
Sve utakmice lige odigravale su se vikendom u dvorani FIK na Borlinu prema pravilima malog nogometa, a liga je započela 27. studenog 2021.

Cilj ove lige je omogućiti mlađim uzrastima svih klubova Karlovačke županije kvalitetno natjecanje tijekom zimskih mjeseci odnosno stanke između jesenskog i proljetnog dijela natjecateljske sezone kako bi što spremniji dočekali nastavak natjecanja u ligama mladeži NSKŽ.
Dovršetkom natjecanja u uzrastima pionira, kadeta i juniora nagrađene su najuspješnije momčadi te su izabrani najistaknutiji pojedinci u ALL STAR TEAM za svaki uzrast posebno.

Završetak ZMNL NSKŽ za ovu sezonu planiran je za 27. veljače, kada će biti upriličena svečana dodjela nagrada za kategorije minića, karlića, limača te mlađih pionira.

Konačni poredak momčadi i popis igrača izabranih u ALL STAR TEAM su:

JUNIORI
1. mjesto NK Karlovac 1919 I
2. mjesto NK Karlovac 1919 II
3. mjesto NK Duga Resa 1929
ALL STAR TEAM:
Nino Andrić, Marko Kusanić, Gabriel Stepinac i Rafael Stepinac (NK Karlovac 1919), Marko Babić i Ivan Boljar (NK Duga Resa 1929)

KADETI
1. mjesto NK Ilovac 2005
2. mjesto NK Karlovac 1919 I
3. mjesto NK Ilovac 2006
ALL STAR TEAM:
Dorijan Frketić, Franko Bogut, Borna Pratnemer i Dario Ban (Nk Ilovac), Antonyo Stavljenić i Patrik Julijan Stipančić (NK Karlovac 1919)

PIONIRI
1. mjesto Nk Karlovac 1919 2007
2. mjesto Nk Ilovac 2008
3. mjesto Nk Ilovac 2007
ALL STAR TEAM:
Mihael Milčić, Matej Škrtić i Alan Antičić (NK Karlovac 1919), Marko Goršić, Niko Lemić i Ivan Jagunić (NK Ilovac)

tekst i foto: NS KŽ

omicron