KABA

Završena energetska obnova škole u Osekovu kraj Popovače

Ovim projektom su obnovljene sve područne škole koje djeljuju u okviru matične škole Zorke Sever

Aktivan je dan iza sisačko moslavačkog župana Ivana Celjaka. Posjetio je područje Popovače i obišao područnu školi Osekovo, obišao je i sanirane ceste u mjestu te i Voloderu. Dobrodošlicu u ime djelatnika i učenika Osnovne škole Zorke Sever županu Celjaku poželila je ravnateljica Zvjezdana Martinec. Zahvalila je županu na doprinosu u nizu projekta koji su provedeni kako u matičnoj, tako i u područnim školama.

-Danas smo se okupili ovdje u Osekovu kako bi obilježili završetak energetske obnove četvrte područne škole koja radi u sustavu matičke škole Zorke Sever. Iznimno smo zadovoljni što smo u samo tri godine dovršili čak četiri projekta energetskih obnova područnih škola. To su objekti u Voloderu, Gornjoj Gračanici, Donjoj Gračanici i sada ovdje u Osekovu. Iznimno sam ponosna što mogu reći kako je škola Zorke Sever prepoznatljiva kao jedna od najmodernijih škola u Hrvatskoj, a prepoznatljiva je i po ljudima koji u njoj rade. Imamo iznimnu zastupljenost stručnog kadra kojeg više od 95 posto, čime smo također iznad državnog prosjeka – rekla je Zvjezdana Martinec, ravnateljica OŠ Zorke Sever.

Tijekom obilaska škole u Osekovu župan Ivan Celjak predstavio je samo neke projekte koje je županija provela za školstvo na tim prostorima. Župan je naglasio i kako je najvažnije da ovim projektima budu zadovoljni učenici i kako se sve to radi upravo zbog njih. Stoga im je podijelio i prigodne poklone, a djeca su mu se odužila prigodnim programom.

Župan Celjak je s gradonačelnikom Popovače Josipom Miškovićem održao je i radni sastanak na kojem su dogovoreni novi zajednički projekti u rekonstrukciji i modernizaciji cesta na području grada.