Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak najavio je danas u Kutini kako će moslavački dio županije dobiti Dom za starije i nemoćne osobe u Kutini.

3.2.2022. godine pokrenut je postupak javne nabave za radove na prenamjeni/prilagođavanju dijela zgrade Doma zdravlja Kutina za potrebe Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, Podružnica u Kutini. Prvotna namjena će biti pružanje privremenog smještaja potresom pogođenog stanovništva, a po završetku potrebe za istim, zgradu će koristiti starije i nemoćne osobe.

Procijenjena vrijednost ulaganja za ovaj projekt na području Kutine je 11.536.766,25 kn, s rokom izvođenja šest mjeseci.

Na području Moslavine već dugi niz godina iskazana je potreba za smještajem starijih i nemoćnih osoba i ovo je prvi ozbiljan, konkretan potez aktualne županijske uprave za takvom vrstom ulaganja vezanim uz umirovljeničku populaciju.

Uz najavljena ulaganja u području socijalne skrbi vezane uz umirovljeničku populaciju, župan Celjak je sa suradnicima obišao i  završene radove u naselju Janja Lipa gdje je izvršena sanacija kolničkog zastora asfaltiranjem kolnika, skidanje postojećih bankina, izrada bankine kamenim materijalom, čišćenje i produbljivanje postojećih cestovnih kanala, izrada betonskih cijevnih propusta, strojno orezivanje raslinja, te prilagodba kolnih ulaza.

Na području grada Kutine Sisačko-moslavačka županija je preko Županijske uprave za ceste u suradnji s Gradom Kutinom, izvršila izvanredno održavanje kolničkog zastora u naseljima Kutinica, Gojlo i Janja Lipa (L33073). Ukupna vrijednost ulaganja je 1.900.236,01 kuna (s PDV-om).

I u 2022. godini nastavit će se ulaganja u cestovnu infrastrukturu, izvršit će se radovi u naselju Gojlo, ukupne duljine 1,8 km, planirana vrijednost radova je 1.000.000,00 kuna.

Sisačko-moslavačka županija ulaže i u školske objekte na području Kutine, u Tehničkoj školi Kutina izvršena je rekonstrukcija kotlovnice sa zamjenom kotlova za grijanje. Ukupna vrijednost izvedenih radova je 592.587,50 kn s PDV-om. Obnovljeno je igralište Tehničke škole Kutina: rekonstrukcija atletske staze, rekonstrukcija rukometnog igrališta, rekonstrukcija dva košarkaška igrališta i izrada zaštitne ograde sa gromobranskom instalacijom. Ukupna vrijednost radova je 1.292.403,56 kn s PDV-om. Izvršit će se i rekonstrukcija kotlovnice sa zamjenom kotlova za grijanje Učeničkog doma u Kutini. Procijenjena ukupna vrijednost radova je 359.025,00 kn s PDV-om. Nakon olujnog nevremena koje je pogodilo grad Kutinu izvršena je i rekonstrukcija krovišta školske športske dvorane Srednje škole Tin Ujević, ukupne vrijednosti izvedenih radova 347.775,00 kn s PDV-om.

-Vrlo važno za sve stanovnike Moslavine je da smo pokrenuli postupak za uređenje zgrade budućeg Doma za starije i nemoćne. Zgrada u kojoj se nalazi i Dom zdravlja Kutina, ići će i u kompletnu energetsku obnovu. Ovo je konkretan potez nakon što su desetak godina žitelji Moslavine iskazali potrebu i čekali za ovakvom vrstom skrbi i smještaja starih i nemoćnih osoba. Iza nas je osam mjeseci od preuzimanja dužnosti, a već smo pokrenuli cijeli niz projekata koji su nužni u gospodarskom i demografskom procesu revitalizacije područja Sisačko-moslavačke županije. Ulaganja u cestovnu i obrazovnu infrastrukturu i dalje su nam prioritet u ovom dijelu Moslavine, istaknuo je župan Ivan Celjak prilikom radnog posjeta Kutini gdje je održao i sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Grdić i suradnicima vezano uz projekte Grada Kutine i projekte koje je Sisačko-moslavačka županija konkretizirala u ovom proračunskom razdoblju.