KABA

Za vikend kickboxing spektakl u Karlovcu – Europski kup Karlovac Open 2022: Dolazi 2.000 natjecatelja iz 30-ak zemalja

U Školskoj sportskoj dvorani Mladost održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen Europski kup Karlovac Open 2022. Riječ je o tradicionalnom kickboxing kupu koji u Karlovac tijekom tri dana dovodi sportaše iz cijelog svijeta.

Oko 2.000 natjecatelja iz 30-ak država ovog vikenda boravit će u Karlovcu povodom najvećeg sportskog događaja koji se odvija u gradu na četiri rijeke. Sve počinje u petak borbama za početničke kategorije, najzanimljivije borbe koje su vezane uz europski kup bit će u subotu i nedjelju.

-U subotu u velikoj sportskoj dvorani starta se s point fightingom, jedna disciplina koja je najmasovnija, a u ringovima u Ekonomskoj školi startaju kvalifikacijske borbe. Nedjelja je predviđena za veliku dvoranu, disciplina kick light i light i u ringu polufinale i finale u Ekonomskoj, objasnio je program Zoran Cicvara, organizator turnira i predsjednik Kickboxing kluba Tigar.

Na turniru će nastupiti i karlovačke kickboxing snage, no Civara ističe kako nema prevelika očekivanja, jer je konkurencija jaka.

-Ovo je turnir koji se boduje za rangiranje na Svjetskom i Europskom prvenstvu. Ovo je turnir koji je kategoriziran od Hrvatskog olimpijskog odbora, poglavito u seniorskoj konkurenciji. Očekujemo vrlo teške borbe i ne očekujem puno medalja da budem iskren, rekao je Cicvara te dodao kako je vrijednost turnira upravo ta da se teško dođe do medalje, jer ne dolaze klubovi sa slabijim borcima, već reprezentacije sa svojim najjačim adutima.

Turnir podržava i Karlovačka sportska zajednice te Zajednica športova Karlovačke županije koji su istaknuli značaj ovog turnira, koji je uz Karlovački Cener, najveći sportski događaj u Karlovcu.  Uz to značajan je i za razvoj turizma, popunjavanje ugostiteljskih kapaciteta i brendiranja Karlovca kao sportkog grada, rečeno je na pressici.

Nažalost, gledatelji u dvoranama neće biti dopušteni, jer se natjecatelji žele maksimalno zaštititi. Natjecatelji moraju imati Covid potvrde ili negativan test. Na otvorenju turnira, očekuje se, između ostalih, i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. (M.G.)

FOTO: Marko Grčić