Područna škola Zadobarje postaje privremeni vrtić – Budu li roditelji “za”, mališani tamo mogu već od ožujka

foto FB Grad Karlovac

Izgradnjom vrtića u Luščiću bit će ostvarena želja da sva karlovačka djeca, bili im roditelji zaposleni ili ne, imaju svoje mjesto u vrtiću, no do tada Grad je našao privremeno rješenje: u Područnoj školi Zadobarje.

Kazao je to danas gradonačelnik Damir Mandić, napomenuvši da ovaj tjedan očekuju potpisivanje ugovora o projektiranju za vrtić na Luščiću, ove godine i ishođenje građevinske dozvole. No, dok na prostoru nekadašnje vojarne ne nikne novi vrtić za oko 350 djece, privremeno rješenje je nađeno u Zadobarju.

Inače, od centra grada to tamošnje područne škole – iz kojoj su ove školske godine otišla i posljednja dva učenika – je samo 12 minuta vožnje!

– Na razini Gradske uprave, odnosno, Upravnog odjela za društvene djelatnosti i oba vrtića napravljena je analiza stanja potreba za smještaj djece u odgojne skupine jasličke i vrtićke dobi. Donijeli smo odluku da ćemo privremeno staviti u funkciju prostore u Područnoj školi u Zadobarju koja od ove godine više nije u funkciji. Dvoje djece prošle godine prešlo je u školu na Dubovac i sam objekt se više ne koristi kao škola. S obzirom da smo mi kao Grad unazad pet godina dosta uložili u taj objekt, funkcionalan je i može se vrlo brzo prilagoditi za smještaj jedne jasličke skupine, najavio je Mandić.

FB Grad Karlovac

Škola bi u vrtić mogla biti “pretvorena” vrlo brzo, već idući mjesec.

– Očekujemo da bi 20-ak mjesta za jasličku djecu bilo na raspolaganju već početkom ožujka. Ovo je privremeno rješenje. Ponudit ćemo ga roditeljima koji trenutno trebaju mjesto u vrtiću. Vidjet ćemo koliko će njih to prihvatiti. Naravno, postoji i mogućnost da djeca koja jesu u vrtićima, a s područja su Stativa, Zadobarja, Male Jelse, Velike Jelse… možda pređu tamo, možda to roditeljima bude i zgodnije, izjavio je Mandić i zaključio kako će ovakvim rješenjem barem privremeno olakšati obiteljima u kojima oba roditelja rade i nemaju kome ostaviti djecu na čuvanje.

(Ljiljana Zoroja, foto: FB Grad Karlovac)