Dani draganića

Stigla prva pošiljka antigenskih testova za učenike, očekuje se dobra suradnja s roditeljima

U skladište civilne zaštite u Jastrebarskom jučer je stigla prva pošiljka antigenskih testova za učenike. Distribucija po županijama već je počela, a do kraja tjedna testove bi trebale preuzeti i škole. Već u petak testove bi trebali dobiti učenici, odnosno njihovi roditelji. Potvrdila je to predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Antonija Mirosavljević.

Od roditelja, kaže Mirosavljević, očekuje dobru suradnju.

-Mi idemo na povjerenje roditelja. Vjerujem da je svima, pa tako i roditeljima, najviše u interesu da su učenici u školi i da dobiju ono što trebaju, a ne da sjede kod kuće. Tako da ne vjerujem da će roditelji varati. Vjerujem da im je u cilju i zdravlje njihove djece i svih ostalih oko njih.

Detaljne upute resornog Ministarstva ravnatelji će dobiti tijekom jutra. U njima će, među ostalim, biti i izjava roditelja koji se ne slažu sa samotestiranjem djece.

-Mislim da će suradnja s roditeljima biti dobra kao što je i u svim ostalim slučajevima. Mi smo zapravo najveći partner s roditeljima kroz cijelo njihovo školovanje.

Podsjetimo, dožupanica Vesna Hajsan Dolinar jučer je za Trend medije izjavila kako testovi u škole u Karlovačkoj županiji dolaze danas, a u petak će biti predani učenicima.