Dani draganića

Gradski Plan nabave nikad zahtjevnije složiti: Planiran na 69 milijuna kuna, ali odredit će ga situacija na tržištu i poskupljenja

Najzahtjevnije planiranje javne nabave do sad odradila je gradska Služba za javnu nabavu jer, premda je ovogodišnji Plan “težak”, bez PDV-a, 69 milijuna kuna, njegov iznos odredit će situacija na tržištu i poskupljenja.

Potvrdila je to na današnjoj pressici pročelnica Službe Irena Grčić, napomenuvši da se pri planiranju moraju “ravnati po proračunu”, ali  i da će “tržište dati konačan odgovor”.

– Ovo su procijenjene vrijednosti, bez PDV-a, konačna realizacija je nešto drugo. Imali smo najpažljiviji pristup koji smo mogli, analizirali smo sve. . Svjedoci smo turbulentnih događanja na tržištu, ne samo građevinskog materijala. Vidimo što se događa s plinom, sa strujom. Vrlo je teško i zahtjevno odrediti kriterije, odrediti kakva će se cijena primjenjivati, varijabilna, fiksna… sve ima svoje rizike. Plan će biti mijenjan, a svaka izmjena i dopuna biti objavljena, rekla je Grčić.

Po tom Planu, 2022. će biti prvenstveno godina projektiranja, izrade prostorno-planske dokumentacije, strategija potrebnih za provođenje EU projekata i studija ekonomske isplativosti tih projekata, ali u njemu je i opremanje Edisona, od 4,9 milijuna kuna, održavanje nerazvrstanih cesta od 27 milijuna kuna, ali u dvije godine, te sanacija deponija Ilovac vrijedna 7,6 milijuna i uređenje nogometnog stadiona od 3,4 milijuna kuna. Svi iznosi su bez PDV-a.

(tekst i foto Ljiljana Zoroja)