Prošla godina izuzetno uspješna za udrugu Jak kao Jakov – prikupili 372.677 kuna za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti

Iako je prošla godina bila drugačija i aktivnosti u udruzi Jak kao Jakov bile su usmjerene drugačije nego prije, godina je bila izuzetno uspješna.

-Prikupljena financijska pomoć u iznosu od 315.620 kuna podijeljena je na 61 dijete oboljelo od malignih bolesti. Poslano je i poklona oboljeloj djeci u vrijednosti 57.057 kuna. Ukupno u 11 godina rada udruga je uputila 3.291.793 kuna humanitarne pomoći za 384 djece oboljele od malignih bolesti, kazala je predsjednica Udruge Ivančica Rubido.

U prošloj godini Udruga je imala 232 volontera i 4292 sata volontiranja. Volonteri su volontirali na radionicama i štandovima udruge, a posebno su se iskazala srednjoškolska djeca koja su volontirala na štandovima, to su učenici Medicinske škole iz Karlovca, Gimnazije Karlovac i Ekonomske škole iz Karlovca, te učenici MIOŠ-a i šumarske škole. Volonterke s najvećim brojem sati su gospođa Biserka Valentić sa zabilježenih 396 sati i mlada volonterka Nika Željković s 378 sati volontiranja.

-U duhu dobrih rezultata nastavljamo s aktivnostima u radionici, a štand za prikupljanje pomoći imat ćemo onaj tradicionalni pred Valentinovo koji otvaramo sutra u 10 sati u Lana centru i bit će otvoren do Valentinova 14. veljače. Ovim štandom obilježavamo i Dan djece oboljele od malignih bolesti 15. veljače kada na dječji bolnički odjel donosimo poklone. Štand za prikupljanje pomoći bit će i u Dugoj Resi, gdje će udruga umirovljenika izložiti svoje radove i prikupljati pomoć za naše male štićenike i time obilježiti Dan djece oboljele od malignih bolesti. Pozivamo sugrađane da dođu do naših štandovima i pridruže se prikupljanju pomoći, kazala je Rubido. (a.r.)