Dani draganića

Potpisan ugovor o projektiranju vrtića Luščić

Potpisan je ugovor o projektiranju dječjeg vrtića Luščić koji bi trebao imati 10 odgojnih skupina, 5 jasličkih i 5 vrtićkih jedinica s ukupno 200 djece. Cjelinu ustanove čine zgrada, unutarnji prostori i oprema, prilaz, igrališta i okoliš građevine.

U zgradi vrtića bit će prostorije za boravak djece, glazbene i likovne sobe, sobe za čitanje i dramsko-obiteljske igre, kuhinja s pomoćnim prostorijama, prostorije za osoblje vrtića i stručno osoblje te energetsko-tehnički blok u kojem se nalaze kotlovnica, prostorije za domara i spremačice, spremišta, garaže za dostavna vozila, prostor za odlaganje smeća, sanitarije.

-Za izradu projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića Luščić odabrana je tvrtka PO-MARK d.o.o. iz Zagreba, vrijednost ugovora je 273.750,00 kuna. Projektiranje mora biti dovršeno u roku od šest mjeseci. Sredinom veljače očekuje se Poziv jedinicama lokalne samouprave od Ministarstva znanosti i obrazovanja za potrebe izgradnje objekata predškolskog odgoje, kada će projekt izgradnje vrtića Luščića biti i kandidiran. Slijedi ugovaranje projektiranja škole Luščić i pristupne prometnice objektima, izvijestili su iz Gradske uprave.