Dani draganića

Nova direktorica Poduzetničke zone Korana Martina Marušić Britvec: Moj cilj je stvoriti još bolji standard i uvjete poduzetnicima u zoni

Od 1. veljače Martina Marušić Britvec nova je direktorica poduzetničke zone Korana u kojoj je mjesto pronašlo 20-ak  tvrtki s ukupno 400-ak zaposlenika. Još prije 5 godina prodana je posljednja parcela, no i dalje ima mjesta za razvoj ove zone, potvrđuje nova direktorica.

-Sama infrastruktura je riješena. Tijekom proteklih godina gotovo 40 milijuna kuna je investirano u zonu i time je omogućeno njenim korisnicima da imaju svu potrebnu infrastrukturu za rad, a što se tiče mojih daljnjih korak oni su usmjereni na to da omogućimo još bolji standard i uvjete samim poduzećima koja tamo rade. Ujedno, kroz Poduzetnički centar Nikola Tesla ponudit ćemo im mogućnost da se prijavljuju na natječaje, da rade nove investicije uz sufinanciranje, te da surađujemo u bilo kojem pogledu koji će osnažiti njihova poduzeća, rekla je Marušić Britvec.

Tako će prvi korak Marušić Britvec biti razgovor i obilazak poduzetnika u zoni, te na licu mjesta saslušati njihove ideje i prijedloge kako poboljšati poduzetničku zonu. Također raspisan je i natječaj za zapošljavanje dvoje zaposlenika. Taj tim oformljuje se kako bi bio na raspolaganju gospodarstvenicima u zoni.

-Tim će pružati podršku poduzetnicima u njihovom daljnjem radu, a tim će biti oformljen kroz dva, tri mjeseca, rekla je direktorica zone.

Poduzetnicima će na korist biti i suradnja s Nikola Tesla poduzetničkim centrom koji bi s radom trebao krenuti krajem ove godine.

-Prije samog otvaranja, što se tiče ovog dijela dostupnosti pružanja usluga poduzetnicima u smislu savjetovanja, taj dio će biti dostupan i prije, čim oformimo tim, a sve informacije će biti dostupne i na našoj stranici.

Podsjetimo, Nikola Tesla poduzetnički centar neće biti vezan isključivo uz gospodarstvo, već se dio odnosi na Experience Centar, odnosno razvoj turističke ponude u gradu i županiji. I taj drugi, ne manje važan dio, trebao bi zaživjeti krajem godine.

-Pozvat ćemo sve stanovnike Karlovačke županije i šire da dođu da vide kako smo osmislili i prezentirali život, misli, rad i način razmišljanja samog Nikole Tesle, rekla je.