KABA

Mandić o obilaznici Turnja: Pozivam na još malo strpljenja, projekt nije doveden u pitanje, a i mislim da će rok biti prije kraja godine

Pozivam na još malo strpljenja, projekt nije doveden u pitanje, a i mislim da će taj rok biti prije kraja godine.

Izjavio je to gradonačelnik Damir Mandić, komentiravši za Trend najave produženja roka za završetak obilaznice Turnja.

– Hrvatske ceste su donijele odluku o produženju roka završetka obilaznice. Po informacijama koje smo imali do prije neki dan, znali smo za dio vezan za određena izvlaštenja i, koliko smo dobili informaciju od njih, oni su na tome radili, kazao je Mandić.

Nada se da će produženi rok za dovršetak obilaznice biti ipak nešto kraći no što je najavljeno.

– Moj dojam je da su HC više zbog vlastite sigurnosti spomenule kraj godine, nekako sam uvjeren da će taj rok produžetka biti puno kraći. To je moje nadanje. Ako smo mogli čekati sve ove godine da uopće dođe do početka radova – a vidimo da se gore radi – strpit ćemo se još dva, tri mjeseca u odnosu na srpanj. Mislim da ova odgoda ne dovodi u pitanje projekt, što je, po meni, najbitnije, a činjenica je da sve ove stvari što se trebaju odraditi da bi projekt dobio uporabnu dozvolu, trebaju biti odrađene. Pozvao bih na strpljenje; vjerujem da neka tri, četiri mjeseca, neće biti problem, poručio je Mandić.

omicron